קצת הסטוריה
ברוך הולינגר ז"ל נולד בעיר רדאוץ ברומניה בשנת 1917. בנערותו, שילמו הוריו כסף לבעל בית דפוס בעיר הגדולה צ'רנוביץ, כדי שילמד את מקצוע הדפוס. כך רכש ברוך נסיון וידע בכל עבודות הדפוס, לרבות הפעלת מכונות אוטומטיות. רוב המכונות באותה תקופה היו ידניות, כאשר המדפיס מזין את המכונה בדפים בהנחת יד
ברוך עלה לארץ מרומניה בשנת 1934 בהיותו בן שבע-עשרה וחצי במסגרת היותו חניך בתנועת "השומר הצעיר". כאן נרתם לבקשת חברי התנועה והיה בין מקימי דפוס "השומר הצעיר" בקיבוץ מרחביה. שם עבד וגר כשנתיים. לאחר מכן חזר לחיפה והתקבל לעבודה בדפוס "ורהפטיג" ברח' הנמל 56, כמדפיס ראשי על מכונת גיליון.
לתקופה קצרה ניסה את כוחו כעצמאי ופתח דפוס ברח' נורדאו בהדר ביחד עם חברו יואל מכליס, שהיה סוחר בציוד לדפוס ברח' אבן סינא, אולם הזמנים היו קשים, העסק נסגר אחרי מספר חודשים, וברוך חזר לעבוד בדפוס "ורהפטיג". דפוס "ורהפטיג" נחשב לדפוס המוביל בחיפה באותה תקופה. היו בו עובדים רבים והוא זכה לקבלת עבודות דפוס עבור הצבא הבריטי, למשרדי הממשלה, לטכניון ועמילי המכס. בשנת 1959 נפרדו השותפים בדפוס "שלגי את קרמר" וברוך הולינגר, שהיה שכיר בדפוס "ורהפטיג" קיבל הצעה ממר קרמר לפתוח בית דפוס. ברוך עזב את מקום עבודתו לאחר יותר מ-20 שנה ללא פיצויים. מי שעזב מרצונו לא קיבל פיצוי כלשהוא. כך נולדה השותפות החדשה תחת השם: "הולינגר את קרמר" ברחוב הבנקים 71. הדפוס העסיק 10 עובדים והיה בו ציוד מתקדם. נקנו מכונות בלט חדשות: שתי שמיניות, רבע גיליון, גיליון אוטומטי 70/100 ומכונת רבע גיליון אופסט, שהייתה אטרקציה באותה תקופה. השותפות נמשכה 6 שנים וברוך החליט לצרף אליו את בנו צבי, שהשתחרר מהצבא, ולפרק את השותפות עם מר קרמר. העסק נמכר בשלמותו ליוסף גרף שהגיע מנהריה.
דפוס הולינגר אופסט ואריזות בע"מ:
ברוך הולינגר הקים דפוס חדש, יחד עם בנו צבי, ברחוב חטיב 8. נרכשו מכונות אופסט "היידלברג קורה" ומכונת האמדה, מכונות חיתוך וכריכה אוטומטיות חדשות. כך הפך "דפוס הולינגר" לדפוס בעל יכולות מרשימות באותה תקופה. בשנת 1977 רכש "דפוס הולינגר" מיורשי אדולף בארוט את חברת "ארזן" על עובדיה. אדולף בארוט ברח לארץ בראשית שנות ה- 30 עם כל הציוד מברלין, טרם עליית הנאצים לשלטון, והקים ברח' צהיון 3 את מפעל הקרטונאז'. המפעל היה ייחודי לתעשיית אריזות, קופסאות קרטון וקלסרים לסוגיהם השונים. בין לקוחותיו היה מפעל הנעלים 'המגפר', ומפעלי תעשייה רבים במפרץ חיפה והצפון. מפעל הקרטונאז' העסיק כ- 52 עובדים. האזור נקרא "המרכז המסחרי החדש". את המבנה רכש מר בארוט בשנת 1940 ממשפחת זורע בעלי "דפוס אומנות". במקום זה החל דפוס אומנות את דרכו המפוארת, עבר לרחוב סוקולוב בהדר והפך לדפוס מוביל בעיר. כאמור לעיל, "דפוס הולינגר" התאחד עם חברת "ארזן" והעתיק את משכנו לרחוב צהיון 3. שם העסק נקרא "הולינגר דפוס אופסט ואריזות בע"מ". בית הדפוס התפתח וגדל בשטחו. היה הראשון שהכניס מכונת אופסט "היידלברג" ארבעה צבעים, פתח מעבדת פוטוליטו עצמאית שהכינה פלטות לדפוס האופסט. כמו כן, נרכשו מכונת טיגל גליון ומכונה להדפסת נייר רציף ראשונה מסוגה. לאחרונה הורחבה מחלקת הגרפיקה, וכמו כן, נפתחה מחלקה משוכללת של דפוס דיגיטלי.